Zsidó: Hremzlit Hanukára

Szeretettel köszöntelek a Zsidó közösség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 299 fő
  • Képek - 197 db
  • Videók - 267 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 33 db
  • Linkek - 61 db

Üdvözlettel,

Zsidó közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zsidó közösség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 299 fő
  • Képek - 197 db
  • Videók - 267 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 33 db
  • Linkek - 61 db

Üdvözlettel,

Zsidó közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zsidó közösség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 299 fő
  • Képek - 197 db
  • Videók - 267 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 33 db
  • Linkek - 61 db

Üdvözlettel,

Zsidó közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zsidó közösség közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 299 fő
  • Képek - 197 db
  • Videók - 267 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 33 db
  • Linkek - 61 db

Üdvözlettel,

Zsidó közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hanuka 8 napos zsidó ünnep , ami nyolc nap vendégeskedést jelent, vagy hozzánk jönnek, vagy mi megyünk. Ráadásul nekem évek óta mindig hamarabb kezdődik az ünnepre való készülődés, mert mindig van valaki, akinek fánkot, vagy hremzlit kell sütni előre. - mondja Fűszeres Eszter a blogjában.

 


Az első adag fánkot tegnap délután sütöttem, amivel én el is lennék egy évig, de még jó párszor meg kell majd sütnöm december végéig, abban biztos vagyok.


Ezért aztán mindig próbálok valamit egy kicsit másképp csinálni, nehogy belefulladjunk az olajba. Ilyenkor ugyanis olajban sült ételeket készítünk, emlékezve az olaj csodájára, és sok tejterméket is fogyasztunk Juditra gondolva.

 

A fánkot nem tudom megúszni, azt olajban kell sütni, nincs mese! A hremzlinél már nem ennyire egyértelmű a helyzet, hiszen megoldható bő olaj nélkül is. Így született a muffin formába töltött, a lepényformában egyben sütött, a gofrisütőben lepényként megsütött változat is. Vagy itt van ez a recept, ami egy komplett főétkezés, az alján forró tejszínes ragu, a tetején ropogós "köret".


Hozzávalók a raguhoz:


olívaolaj
2 nagy fej hagyma
50 dkg gomba
3 dl tejszín
1 kis üveg fekete olajbogyó
1 ek liszt
só, bors, szerecsendió
1 csokor petrezselyem


Hozzávalók a hremzil takaróhoz:


5 szál sárgarépa
4 szem közepes krumpli
1 fej hagyma
1 nagy tojás
4 ek liszt
2 kk sütőpor
só, bors
olívaolaj


Először a ragut készítem el: az olajon megdinsztelem a felkockázott hagymát. Sózom, majd rászórom a negyedekre vágott gombát. Borsozom, és hagyom, hogy elfője a levét. Felöntöm a liszttel elkevert tejszínnel, beleöntöm az olajbogyót, és az apróra vágott petrezselymet is. Szerecsendiót reszelek bele, és elzárom a lángot. Egy tűzálló tálba szedem.


A hremzlihez nagylyukú reszelőn lereszelem a sárgarépát, krumplit, és hagymát. Elkeverem a tojással, sóval, liszttel, és sütőporral is. A gombás ragu tetejére halmozom, egy kicsit meglocsolva olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt szép pirosra sütöm.

 

 

You might also l

Címkék: hanuka hremzli

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu