Szeretettel köszöntelek a Zsidó közösség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zsidó közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zsidó közösség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zsidó közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zsidó közösség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zsidó közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zsidó közösség közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zsidó közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hanuka
8 napos zsidó ünnep , ami nyolc nap vendégeskedést jelent, vagy hozzánk
jönnek, vagy mi megyünk. Ráadásul nekem évek óta mindig hamarabb
kezdődik az ünnepre való készülődés, mert mindig van valaki, akinek
fánkot, vagy hremzlit kell sütni előre. - mondja Fűszeres Eszter a blogjában.
Az első adag fánkot tegnap
délután sütöttem, amivel én el is lennék egy évig, de még jó párszor meg
kell majd sütnöm december végéig, abban biztos vagyok.
Ezért aztán
mindig próbálok valamit egy kicsit másképp csinálni, nehogy
belefulladjunk az olajba. Ilyenkor ugyanis olajban sült ételeket
készítünk, emlékezve az olaj csodájára, és sok tejterméket is
fogyasztunk Juditra gondolva.
A fánkot nem tudom megúszni, azt olajban kell sütni, nincs mese! A hremzlinél már nem ennyire egyértelmű a helyzet, hiszen megoldható bő olaj nélkül is. Így született a muffin formába töltött, a lepényformában egyben sütött, a gofrisütőben lepényként megsütött változat is. Vagy itt van ez a recept, ami egy komplett főétkezés, az alján forró tejszínes ragu, a tetején ropogós "köret".
Hozzávalók a raguhoz:
olívaolaj
2 nagy fej hagyma
50 dkg gomba
3 dl tejszín
1 kis üveg fekete olajbogyó
1 ek liszt
só, bors, szerecsendió
1 csokor petrezselyem
Hozzávalók a hremzil takaróhoz:
5 szál sárgarépa
4 szem közepes krumpli
1 fej hagyma
1 nagy tojás
4 ek liszt
2 kk sütőpor
só, bors
olívaolaj
Először
a ragut készítem el: az olajon megdinsztelem a felkockázott hagymát.
Sózom, majd rászórom a negyedekre vágott gombát. Borsozom, és hagyom,
hogy elfője a levét. Felöntöm a liszttel elkevert tejszínnel, beleöntöm
az olajbogyót, és az apróra vágott petrezselymet is. Szerecsendiót
reszelek bele, és elzárom a lángot. Egy tűzálló tálba szedem.
A
hremzlihez nagylyukú reszelőn lereszelem a sárgarépát, krumplit, és
hagymát. Elkeverem a tojással, sóval, liszttel, és sütőporral is. A
gombás ragu tetejére halmozom, egy kicsit meglocsolva olívaolajjal. 180
fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt szép pirosra sütöm.
You might also l
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Hanuka fesztivál a szeretet és a fény ünnepén