Netanjau Benjamin üzente 7 éve

A palesztin polgárok vizét is kálisóval kezelik.

Válasz

Netanjau Benjamin üzente 7 éve

Helyi lakosok írták:
„Szemet szúrt, hogy egyetlen nőt sem láttam a tömegben, kizárólag 6-90 éves fiúkból és férfiakból álló közösség szürreális képe tárult elém." Ugyanerről a találkozóról a következőket nyilatkozta a Magyar Nemzetnek tavaly egy nyírtassi helybéli férfi: „- Isten az atyám, hogy nem vagyok antiszemita - méltatlankodott a zarándoklat második napján Nyírtass Bem utcájának egyik férfi lakója -, de amit ezek az emberek művelnek itt, az túltesz mindenen. Eljöttek Kanadából, az Egyesült Államokból és még vagy húsz országból. Kellemes társaságra számítottunk, erre mi történik'? Vagy azonnal megfeledkeznek magukról, vagy ez a természetes viselkedés náluk. Ha hiszi, ha nem - erősítette meg a családapa az elmondottakat-, nyílt ajánlatokat tesznek asszonyainknak, lányainknak. És még ők csodálkoznak, amikor felháborodunk, s azt kérdezzük: hol van a tisztességtelenség határa? Nézze meg, őrző-védő csapattal vigyáztatják nyugalmukat bizonyára nem kevés pénzért a falu ellenében, miközben a mi nyugalomhoz való jogunkra nincsenek tekintettel. Ilyen körülmények között részünkről legfontosabb az éberség: szeretjük a vendégeket, de ami sok, az sok. Ez megy 2001 óta, és amennyiben nemtetszésünknek adunk hangot, azonnal az a válasz, hogy antiszemiták vagyunk, utáljuk a zsidókat Találtunk tehát Magyarországon a névtelen levélben is említett haszid zsidókat, a Traubi ügyben elítélt maffiózó Berkowitzék ugyanis ennek az irányzatnak a hívei.

Válasz

Tejfalussy András üzente 7 éve

Iratazonosító: ajb-kaliumugyinemzetkozifeljelentes-160713
Panaszbejelentés az Európai Uniót képviselő hazai Állampolgári Jogok Biztosához
Ön korábban azt közölte, hogy az én közérdekű bejelentésem alapján bukott meg bele a nyírtassi cég a csalásba, és azt is, hogy mint bejelentőt, a NÉBIH majd tájékoztat a vizsgálataik eredményeiről. A mai napig sem kaptam tőlük tájékoztatást. Ehelyett az alábbi hamis tájékoztatások jelentek meg a lakosság félrevezetésére.
Állati takarmánysónak hazudják a kálisót, holott megmérgezi az állatokat is az élelmük megnövekedett káliumtartalma. Azt hazudják, hogy nem volt mérgező a kálisóval kevert só. Holott az egészséges emberek veséjét is tönkre mérgezte, amikor 2 gramm kálisót tettek az ivóvizükbe. 4 grammtól pedig több lett a vérszérumukban a kálium a megengedettnél, ami rontotta a szívműködésüket is. Vagyis a 13,3 tonna kálisóval kevert só sok tízezer magyart mérgezett meg. Rövidítette az életüket, ami tömeggyilkosság. Szíveskedjék elrendeltetni az mérgezést elkövetők és a kivizsgálók ellen a nemzetközi büntetőeljárást. Kínában kevesebbért is kivégeznék őket.
Mellékelem a hamis publikációkat és az ügyben Orbán Viktor miniszterelnökhöz és az Országgyűléshez is közérdekű bejelentként benyújtott feljelentést.
1. melléklet iratjele: nyirtassisocsomagolocegetlebuktatas140918, 2. melléklet iratjele: kaliumugyinemzetkozifeljelentes160713
Verőce, 2016. július 13.
Jogos védelem (BTK) és Megbízás nélküli kárelhárító ügyvitel (PTK) keretében a Miniszterelnökhöz (és ezzel az Országgyűléshez is) benyújtja:
(nemes Sydo) Tejfalussy András Béla Ferenc (1-420415-0215, an: Bartha Edit) okl. vill. mérnök, korábban országgyűlési, majd önkormányzati szakértő, 2621 Verőce, Lugosi u. 71.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

merci !

Válasz

Dr. Varga György üzente 10 éve

A nyírtassról elszármazott zsidókról többet meg lehet tudni itt:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tosh_%28Hasidic_dynasty%29

Válasz

Dr. Varga György üzente 10 éve

A hazazarándoklók túlnyomó többsége nem a haza, a gyökerek keresése jegyében jön, hanem vallási hagyományként. Évente egyszer meglátogatják "klánjuk" alapítójának, valamelyik "csodarabbinak" a sírját Nagykállóban, Olaszliszkán, Sátoraljaújhelyen, annak halálozási évfordulóján (jorzájt-Jahrzeit). Mivel a szatmári rebe életútja Szatmárnémetin és Lublinon át vezetett Amerikába, oda is el szoktak menni a követői.

A nyírtasiak esete kicsit más, ők a kivándorlás után is együtt maradtak Kanadában, egy új kisvárosban, nem egyként Brooklyn számtalan haszid zsidó közössége közül. Emiatt tényleg volt igény - főleg a fiatalok körében - a gyökerek megkeresésére. Ezt azután üzleti szempontok által vezérelve karolta fel Solomon Berkovitz, aki ebben évente ismétlődő bevételi forrást látott. Nem jött be neki, és főleg miután a Traubiszóda birodalma megroppant, sokaknak adósa maradt. El is tűnt az országból, de nem New Tasba ment, hanem Brooklynba, a saját "klánjához", a nagykállói rebe követőihez.

Ami a viselkedést és a tisztaságot illeti, könnyű eltúlozni a ténylegesen létező alapokat. Mint a debreceni reptér zsidó zarándokügyi "szakértője", ott voltam több csoport érkezésénél is. Valóban nem lételemük a csend, a rend és a kívülálló környezet tisztasága (szemben az otthoni szigorú törvényekkel). Ezt láttam eltávozásuk után a reptéren, a gépeken, de - talán kisebb mértékben - otthon, Brooklynban és Jeruzsálemben, Mea Sarimban is is. Az ortodox zsidók egymás között is egy zajos, veszekedős igazi mediterrán társaság. A gyerekek - a zsidóság szent tehenei - pedig még fokozzák a rendetlenséget. Otthon is nehezen tudják fegyelmezni őket, idegenben, átutazóként nem is próbálják.

Ez a támadások tényszerű alapja, amit saját szája íze szerint azután mindenki tovább színezhet, néha elképzelhetetlen túlzásokkal is, pl. hogy egy ortodox zsidó férfi intim kapcsolatot kezdeményezne egy ismeretlen nővel.

Válasz

Papp László üzente 10 éve

A hazazarándoklók véleményét is pontosan ismerni kellene, nemcsak a náci jobbik és a MN véleményét. Az utóbbiakba a polgármester is beletartozhat, ha jobbér. Nekem az a véleményem, hogy érzelmi szálak(hazaszeretet, honvágy, emlékek stb.) miatt jönnek egykori szűkebb hazájukba, mert az utazás költségei sem lebecsülendők. Most többen meg akarják utáltatni velük egykori hazájukat, hogy többé ne jöjjenek. Szomorú egykori sorsuk dacára rendszeresen jönnek, amely számomra tisztelendő és megható. Az ellenük folyó negatív jobbikos, fideszes propaganda része a most zajló horthysta restaurációnak. Korábban(néhány éve) láttam az interneten egy jobbikos antiszemita bejátszást, ahol zsidó férfiak táncolnak Pészach ünnepén valahol e hazában, mintha ez csendháborító bűn lenne. Számomra viszont kedves, szívet melengető tánc volt, amely normálisakat nem zavarhatott.

Válasz

Numan Roberts üzente 10 éve

A náci jobbikosok előszeretettel osztják meg a cikket Facebook-on.
Mert hát, ők a NAGYokosok.

Válasz

Numan Roberts üzente 10 éve

Legalább valaki gondolkozik, mielőtt hülyeségeket fröcsögne.
A tájékozottság nem fáj, csak időbe kerül.Örülök hogy ön ezt így látja.

Válasz

szodorai iren üzente 11 éve

Ohh Istenem!Adnal a szivekben beket,engem egy Siratofali buzgo imam utan ugy lekoptek esek a fekete ruhaba oltozott "Emberek",mert a bluzomnak nemvlt ujja!Az ok guloletuk irantam,es az en imadsagom,konyorgesem a Siratofalnal teljesult.Adj Uram Beket,,hogy tobbe ne tortejen ilyen eset!Amen.

Válasz

Dr. Varga György üzente 11 éve

A nyírtasi és új-tasi zsidók nem izraeliek, hanem zsidók. A kettőt el kellene különíteni, mert a hazai politikai antiszemitizmus egyik forrása az, hogy a hazai zsidókat nem magyaroknak, hanem Izrael határon kívüli kisebbségeinek tartják és szívesen "hazaküldenék". Sokszor nem is csoda, ha a magyarországi zsidó rendezvényeken (néha kizárólag) izraeli zászlókkal találkoznak. A butaság leküzdésének első lépése, ha legelőször magunkban tisztázzuk, hova tartozunk.

Válasz

B Klári üzente 11 éve

Milyeneknek látják az izraeliek a magyarokat? Kíváncsiak vagyunk, hogy milyennek mutatják be az itteni életformát, milyennek állítják ott be az itteni embereket...

Válasz

B Klári üzente 11 éve

Kedves Éva, igazad van és köszönjük a kiegészítést. Ugyanezt megkívánhatják azonban a magyarok is azoktól, akik távolról elítélik és rosszul ítélik meg őket. Remélem, nincsen a nagy hangon és haragosan ítélkezők köztük zsidó és haszid zsidó...Kívánom, hogy mutassunk egymásnak jó példát, izraeli és magyarországi emberek, ne teregessük ki egymás szennyesét se egymásra, és pláne ne ország-világ szeme előtt.

Válasz

Sapira Eva üzente 11 éve

Borzaszto olvasni,hogy meg 2012 ben is ilyen uszito,soviniszta,embergyulolo nep el.Azt a sok hazugsagot amit ezekre a nagy vallasos emberekre frocskoltek,isten ne bocsassa.Ezeket csak egy buta nepnek lehet beoltani,mert nemtudjak mi fan terem a haszidizmus.Csak annyitt latnak hogy feketeben,furan oltozkodnek.De azt nem tudjak,hogy minden alkalomkor mikor etelhez nyulnak,elobb kezet mosnak es imatkoznak.Hogy lehet ilyen hazugsagot mondani,hogy a nokkel kikezdenek?Hisz izraelben,meg egy no melle sem ulhet egy ferfi az autobuszban.Pedig az zsido no es nem goly(nem tiszta)no.Isten adna egy kis erzest azoknak a nepeknek a szivebe,akik nem ismernek egy nemzetet,de minden rosszat rafognak,kigunyolnak,ahelyett,hogy magukkal torodnenek.Az ilyen emberek miatt pusztult el annyi millio artatlan ember.Szaradjon a lelkukon,mindorokke a halaluk.Amen!

Válasz

Schlesinger Nathan üzente 11 éve

a fentinél kissé hitelesebb, korabeli tudósítás itt olvasható: http://sofar.tudozsido.com/a-nyirtassi-haszidok-esete-a-koser-traubival-helyszini-tudositas/

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Most már csak azt szeretném tudni, hogy eredetileg hol jelent meg a fenti "beszámoló"? Ez mindennél tanulságosabb lehetne.

Válasz

Dr. Varga György üzente 11 éve

Én találkoztam a nyirtassiakkal a debreceni repülőtérre érkezésükkor (régebben, mint 5 éve). Egyáltalán nem azt láttam, amit a cikkíró. Az öregek egymás között társalogtak, a fiatalok a repülőteret nézegették, próbáltak magyarul beszélni, érdeklődve arról, hogy hol is vannak, a gyerekek rosszalkodtak, ahogy illik. Fel volt állítva egy "barátság sátor", ahol a debreceni helyi vezetés próbált valamiféle fogadást tartani, de a nyírtassiak nem nagyon érdeklődtek, a rebét érkezésekor azonnal autóba rakták és elvitték, a zsidókat az ifjabb Berkovitz (ő volt az ügyintéző) és néhány férfi képviselte, de a sátorban semmit sem fogyasztottak, pedig ismerve az ez irányú tapasztalatokat a vendéglátók csak szőlővel és ásványvízzel próbálkoztak.

Tehát a sikeres hazatérésről, nyiltságról tényleg nem számolhatok be. De az viselkedés, amit a cikkíró leírt, elképzelhetetlen, főleg a tisztaságra vonatkozók. A zsidó törvényeknek majd a fele a tisztaságról szól. Ebben a tisztálkodástól, a takarítástól kezdve az idegen nőkkel való kapcsolat tilalmáig minden benne van. Ennek a szigorú doktrinának az ultraortodoxai nem hagyhattak maguk után olyan emlékeket, ami a cikkben szerepel.

Hogy mi köze ehhez a Traubitolvajsághoz, nem tudom, de nyilván az, aki a cikket írta, egy követ fúj azzal a vállalkozóval, aki súlyos milliókért eladta az egész balatoni borgazdaságot tokkal-vonóval Berkovitznak, majd egy év múlva "rájött", hogy a Traubi márkanév birtoklása nem része a portfóliónak, mert nincs név szerint megemlítve. Talált egy bíróságot többéves huzavona után, aki ezt elfogadta, és Berkovitzot kisemmizte a vásárolt üzletrész legértékesebb darabjából. Berkovitzot nem kell félteni, tudja, hogy az üzletben egyszer kerék, máskor talp, alkalmasint ő sem tett volna mást. De hogy mi köze ehhez a nyirtassi zsidóknak, azt megmagyarázhatná valaki.

Válasz

Szabó Imre Lajosné üzente 12 éve

Soha nem fogom megérteni miért bántjuk Ember társunkat?
Ha nem tudok segiteni rosszat nem akarok.

Válasz